США ознайомили Україну зі змістом угоди щодо ПП-2 до її підписання – Держдеп

Читать на русском
Спікер Держдепартаменту Нед Прайс стверджує, що з Україною було проведено не менше десятка консультацій з питання ПП-2
Нед Прайсreport.ge

У Державному департаменті США заявили, що постійно консультувалися з Україною в ході узгодження всіх питань по газопроводу «Північний потік-2» з Німеччиною.

Про це в ході брифінгу сказав спікер Держдепартаменту Нед Прайс, передає lb.ua.

Прайс стверджує, що з Україною було проведено не менше десятка консультацій з питання ПП-2. Консультації з Україною та Польщею тривають і зараз.

«Північний потік-2»: про що домовилися США та Німеччина і що про це думають в УкраїніЯкі гарантії США і Німеччина дають Україні в зв'язку із завершенням будівництва Північного потоку-2, і що про це думають в Україні та Росії.

«Можу вам сказати, що вони були знайомі зі змістом цього пакету. Вони допомогли повідомити зміст цього пакету задовго до понеділка. Ці зустрічі були частими, і тривали вони протягом багатьох тижнів», – заявив Прайс.

Нагадаємо, 21 липня США і ФРН досягли угоди за проєктом «Північний потік-2». Згідно з ним, Німеччина повинна взяти участь у переговорах з Росією щодо продовження контракту на транзит газу через Україну.

Угода була прийнята скептично на заході, в самих США і в Україні. У Кабміні, зокрема, заявили, що Україну не влаштовує угода, яку США і Німеччина уклали по «Північному потоку-2», оскільки цей документ занадто розпливчастий і не надає Україні ніяких гарантій.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: