Україна робить достатньо для членства в НАТО – депутат

Читать на русском
Верещук підкреслила, що Україна робить достатньо. Решта - питання безпосередньо до самого НАТО та українських дипломатів
Ірина ВерещукВікіпедія

Україна робить більш ніж достатньо, щоб отримати План дій щодо членства в НАТО. Однак це політичне рішення, яке залежить в першу чергу від країн Альянсу.

Про це заявила народний депутат від «Слуг народу» Ірина Верещук в ефірі телеканалу «Україна 24».

«На операційному рівні, тобто тактичному, ми робимо достатньо, тому що у нас часом вже більше зробленого, ніж у тих країн, які вже є членами НАТО. Але це політичне рішення. І ми прекрасно розуміємо, що політичне рішення залежить від усіх країн, які голосуватимуть за вступ України до НАТО», — сказала вона.

Жорстка риторика: чим Зеленський дорікає західним партнерамВолодимир Зеленський почав дорікати західним партнерам за недостатню підтримку України. Особливо президенту не подобається відсутність конкретики щодо членства в НАТО.

Верещук підкреслила, що Україна робить достатньо. Решта - питання безпосередньо до самого НАТО та українських дипломатів.

«Тому тут питання до наших дипломатів, політиків, які працюють на те, щоб ті, хто приймають рішення в НАТО, погодилися, що Україна є дуже необхідною саме їм, заради їх безпеки, не тільки тому, що ми туди хочемо і страждаємо від агресії Росії», — сказала вона.

Нагадаємо, 23 липня президент України Володимир Зеленський ввів у дію рішення Ради національної безпеки та оборони України «Про невідкладні заходи щодо поглиблення інтеграції України в Організацію Північноатлантичного договору», прийняте на засіданні РНБО в червні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: