В Офісі президента пояснили причини кадрових змін в СБУ

Читать на русском
Рішенням президента України з СБУ звільнені Олексій Корнійчук, Віталій Малюк і Руслан Баранецький, перед цим глава СБУ Іван Баканов звільнив Андрія Наумова та Андрія Трепілко
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Кадрові перестановки в Службі безпеки України, які відбулися 26 липня, покликані ліквідувати контрабандні схеми в країні та підготувати відомство до старту реформи держбезпеки.

Про це сказав радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк у коментарі виданню «Кореспондент».

Подоляк нагадав, що рішенням президента України з СБУ звільнені Олексій Корнійчук, Віталій Малюк і Руслан Баранецький, перед цим глава СБУ Іван Баканов звільнив Андрія Наумова та Андрія Трепілко.

Кінець епохи секретності: що задекларували СБУшники, які торік приховали деклараціїДеякі посадовці української спецслужби минулого року приховали свої щорічні декларації, але цього року подали їх публічно. З’ясовуємо, які статки вони показали.

«Це об'ємне і системне рішення, яке дозволить дещо перебудувати роботу спецслужби, зробити її ще більш мобільною та орієнтованою на максимальну результативність... Перше і головне - це необхідність звести до нуля всю активність, пов'язану з контрабандою. Таке явище, як контрабанда, взагалі має зникнути. І це не можна забезпечити без більш потужної роботи СБУ проти мереж контрабандистів», – сказав він.

Подоляк нагадав, що СБУ також має підготуватися до фундаментальної реформи спецслужби.

«Менше впливу «прямої економіки» в департаментах і куди більше конкретно протидії зовнішніх і внутрішніх загроз національній безпеці... Альтернативи реформі немає - і вже зараз необхідно перебудовувати роботу так, щоб з перших днів після прийняття відповідного документа Служба була налаштована на новий функціонал, і щоб час не втрачався при переформатуванні», – резюмував радник глави ОП.

Нагадаємо, глава держави Володимир Зеленський провів кадрові зміни в СБУ - так, президент змінив перших заступників глави СБУ і звільнив начальника управління в Чернівецькій області.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: