З'явилися подробиці затримання СБУшників за підозрою у державній зраді

Читать на русском
В Офісі генпрокурора розповіли подробиці затримання за підозрою вудержавній зраді двох полковників СБУ у Херсонській області.
gp.gov.ua

В Офісі генпрокурора розповіли подробиці затримання за підозрою у державній зраді двох полковників СБУ, один з яких вже вийшов у відставку, а другий виявився діючим офіцером.

Про це повідомляє пресслужба ОГП у четвер, 22 липня.

СБУ затримала двох своїх полковників за підозрою в держзраді – ЗМІЗа даними журналіста Цаплієнка, офіцерів затримали відповідно до ст. 111 КК України - це державна зрада

Як повідомляється, агентурна мережа російської ФСБ була виявлена ​​на території Херсонської області.

За даними слідства, колишній заступник начальника відділу Управління СБУ у Херсонській області, підтримуючи проросійські ідеї, збирав дані для спецслужб РФ про діяльність СБУ, інших правоохоронних органів, а також відомості про соціально-політичну ситуацію в Україні. Також він підбирав кандидатів і вербував громадян України для співпраці зі спецслужбами РФ.

До своєї діяльності ексспівробітник привернув чинного заступника начальника відділу Управління СБУ в Херсонській області.

«За посередництва якого з дотриманням підвищених заходів конспірації лише протягом червня-липня 2021 року передав представникам спецслужб країни агресора відомості щодо підготовки та проведення мобілізаційного розгортання Управління СБУ в області при переведенні на функціонування в умовах особливого періоду, плани проведення тактико-спеціальних навчань, у тому числі на території Херсонського морського торговельного порту, командно-штабних навчань на території польового артилерійського складу», - відзначили в ОГП.

Обом СБУшникам повідомили про підозру за ч. 1 ст. 111 Кримінального кодексу України.

Нагадаємо, про затримання колишнього і нинішнього працівників спецслужби стало відомо напередодні.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: