У Зеленського спочатку підтвердили, а потім спростували звільнення першого заступника голови СБУ

Читать на русском
Спочатку прессекретар президента підтвердив ЗМІ, що офіцера звільнили. А пізніше він спростував свій же коментар, заявивши, що указу про звільнення першого заступника Голови СБУ немає.
Ілюстративне фотоssu.gov.ua

Президент Володимир Зеленський, за даними з Банкової, звільнив першого заступника Голови Служби безпеки України Руслана Баранецького. Однак потім виявилося, що він його не звільняв.

Про це повідомляє УНІАН з посиланням на прессекретар Зеленського Сергія Никифорова.

Так, спочатку Никифоров підтвердив виданню, що Баранецького звільнили. Однак пізніше він спростував свій же коментар, заявивши, що указу про звільнення Баранецького немає.

«Я коментував чутки, які, зокрема, чули й в офісі Президента. Але указу про звільнення Баранецького немає. Без указу і його публікації на сайті говорити про чиєсь звільнення некоректно» - заявив він.

При цьому видання «Українська правда» з посиланням на власні джерела стверджує, що в структурі СБУ відбулася ще одна Кадрова зміна - глава держбезпеки Іван Баканов звільнив керівника Управління внутрішньої безпеки СБУ Андрія Наумова, фігуранта скандальної справи про замах на вбивство.

Раніше стало відомо, що президент України Володимир Зеленський у п'ятницю, 23 липня, призначив нового керівника Служби зовнішньої розвідки Олександра Литвиненка. Також окремим указом глава держави звільнив попереднього голову Служби зовнішньої розвідки - Валерія Кондратюка.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: