У ЄС схвалили вакцину для щеплення підлітків від COVID-19

Читать на русском
Застосування вакцини Spikevax для дітей від 12 до 17 років буде таким же, як і у людей віком понад 18 років.
фото з відкритих джерел

Європейська агенція з лікарських засобів (EMA) схвалила застосування вакцини від COVID-19 Spikevax (виробництва компанії Moderna) для щеплення неповнолітніх громадян від 12 до 17 років.

Про це повідомляться на сайті EMA.

Зазначається, що ця вакцина раніше вже була дозволена EMA для використання людям віком від 18 років.

Застосування вакцини Spikevax для дітей від 12 до 17 років буде таким же, як і у людей віком понад 18 років. Медзасіб вводитимуть людині у вигляді двох ін’єкцій у м’язи надпліччя з інтервалом у чотири тижні.

Вакцинація від COVID-19: чи потрібно вводити третю дозу препарату та навіщоЧи потрібно вводити третю дозу вакцини від коронавірусу, що про це кажуть учені та ВООЗ, розібралося Слово і діло.

При цьому, ефект вакцини Spikevax доведено у дослідженні, в якому взяли участь 3 732 дитини від 12 до 17 років. Дослідження показало, що засіб Spikevax дає імунну відповідь серед пацієнтів від 12 до 17 років, подібну до тієї, яку спостерігали у молодих людей від 18 до 25 років.

Нагадаємо, що за добу від COVID вакцинували майже 72 тисячі українців.

Раніше ми повідомляли, що британські вчені відкрили нову мутацію коронавірусу.

Також нагадаємо, що станом на ранок суботи, 24 липня, у світі на коронавірус COVID-19 інфіковано понад 194 млн людей. Одужали 176,1 млн. Кількість померлих зросла до 4,1 млн.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: