Абсолютно всі вакцини в Україні ефективні проти дельта-штаму – експерт

Читать на русском
За словами експерта, вакцини ефективні проти варіантів первинного вірусу, проте вони також допомагають і від його мутацій.
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Всі антикоронавірусні вакцини, які зараз є в Україні, можуть зупинити поширення дельта-штаму коронавірусу, оскільки вони цілком ефективні проти нього.

Про це заявив голова комісії з біобезпеки та біологічного захисту при РНБО Сергій Комісаренко в ефірі телеканалу «Україна 24».

«Ці факти вже доведені, і не тільки науково. Річ у тому, що це демонструє практика вакцинації вакцинами, прийнятими міжнародними регуляторними структурами. Це AstraZeneca (якого б виробництва вони не були, Індійська Covishield, або зроблена в Китаї або Італії), це CoronaVac і, звичайно, це Moderna i Pfizer», — зазначив він.

Вакцинація від COVID-19: чи потрібно вводити третю дозу препарату та навіщоЧи потрібно вводити третю дозу вакцини від коронавірусу, що про це кажуть учені та ВООЗ, розібралося Слово і діло.

За словами експерта, вакцини ефективні проти варіантів первинного вірусу, проте вони також допомагають і від його мутацій.

«Так, вони готувалися проти первинного уханьского варіанту, але всі інші варіанти несуттєво відрізняються від уханьского. Тому що структура їх дуже схожа. Це в кінцевому підсумку не нові віруси, а варіанти мутації первинного вірусу. Можливо, менш ефективно, але захищають. Вони роблять імунну систему, яка допомагає нам бути менш контагіозними, менше людей інфікуються, легший перебіг захворювання, менше летальність», — резюмував Комісаренко.

Нагадаємо, в Україні з початку вакцинальної кампанії від COVID-19 вже зробили 4 399 756 щеплень. За минулу добу в Україні проти COVID-19 було щеплено 139 441 людини.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: