Британські вчені відкрили нову мутацію коронавірусу

Читать на русском
Британська служба громадської охорони здоров'я повідомила про невідому раніше мутацію коронавірусу B.1.621.
Ілюстративне фотоferra.ru

Фахівці з британської служби охорони здоров'я (PHE) виявили в країні випадки зараження новою мутацією коронавірусу B.1.621.

Про це повідомляє Українська правда, з посиланням на повідомлення PHE.

Згідно з повідомленням, у Великобританії вже підтверджено 16 випадків зараження цим штамом коронавірусу, більшість з них пов'язані з поїздками громадян за кордон.

Вакцинація від COVID-19: чи потрібно вводити третю дозу препарату та навіщоЧи потрібно вводити третю дозу вакцини від коронавірусу, що про це кажуть учені та ВООЗ, розібралося Слово і діло.

Відомство зазначає - в даний час ще невідомо, чи викликає цей штам більш важкий перебіг захворювання, і наскільки дієві проти його поширення існуючі вакцини. У країні почалися лабораторні випробування, щоб визначити вплив нових мутацій на поведінку вірусу.

При цьому, наразі у Великобританії переважає штам коронавірусу «Дельта».

Водночас, британські ЗМІ з посиланням на дані ВООЗ повідомляють, що перший випадок зараження штамом B.1.621 був зареєстрований в Колумбії в січні, і відтоді його зафіксували в 26 різних країнах і регіонах, але майже половина зареєстрованих випадків сталася в США.

Нагадаємо, що у четвер, 22 липня, у столичній Олександрівській лікарні підтвердили шість випадків інфікування коронавірусом штаму «Дельта».

Довша перерва між дозами Pfizer дає більший імунітет від COVID-19 – дослідженняВчені з Великої Британії дійшли висновку, що збільшення інтервалу між дозами Pfizer дає кращу імунну відповідь.

Окрім цього, за словами експерта, вакцини ефективні проти варіантів первинного вірусу, проте вони також допомагають і від його мутацій.

Раніше ми повідомляли, що до Києва прибули тести для виявлення дельта-штаму коронавірусу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: