В Україні не запрацювала майже половина пунктів вакцинації – Ляшко

Читать на русском
Міністр зазначив, що зросла кількість скарг від українців, які не можуть вакцинуватися, так як їм або відмовляють, або пункти взагалі не працюють.
Віктор ЛяшкоВікіпедія

Майже 40% від загального числа пунктів вакцинації в Україні так і не почали працювати. В основному, не запрацювали невеликі регіональні вакцинаційні пункти.

Про це заявив глава МОЗ Віктор Ляшко на своїй сторінці в Facebook.

Міністр зазначив, що зросла кількість скарг від українців, які не можуть вакцинуватися, оскільки їм або відмовляють, або пункти взагалі не працюють.

«Станом на 20 липня 2021 року в Закарпатській області з 213 створених кабінетів щеплень працювало лише 42. Схожа ситуація і в Київській області, де працює 70 з 216 пунктів щеплень, в Івано-Франківській області - 44 зі 121, в Кіровоградській області - 46 зі 121, в Хмельницькій - 28 з 80, в Черкаській - 61 зі 143, в Рівненській - 47 зі 122, в Харківській - 74 зі 154, в Миколаївській - 54 зі 108, у Волинській - 43 з 87», - написав він.

Ляшко підкреслив, що немає вагомих причин відмовляти людям у щепленні. На регіональних і місцевих складах знаходиться майже 3,5 млн доз вакцини, серед якої майже 1 млн - це зручна в зберіганні та транспортуванні вакцина CoronaVac. З усім тим, людям відмовляють, що, на думку міністра, може спровокувати нову хвилю захворювання.

Міністр зажадав від керівників регіональних депздравів забезпечити розвезення вакцини, а українців закликав скаржитися.

«Якщо не працює найближчий пункт вакцинації, який вказаний у переліку list.covid19.gov.ua або відмовляють у щепленні через відсутність вакцин, повідомляйте про це нам за телефоном контакт-центру 0 800 60 20 19», - зазначив він.

Раніше Ляшко заявив, що з 21 липня в Україні почнеться п'ятий етап вакцинації від коронавірусу. Щеплення можуть отримати всі бажаючі. Також він пообіцяв, що вакцинаційні центри з'являться в кожному районному центрі України.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: