Вакцинація в Україні: у МОЗ розповіли чи будуть робити третє щеплення

Читать на русском
У МОЗ повідомили, що на цей час немає спільного бачення того, який алгоритм ревакцинації необхідно вибрати на наступні періоди.
Фото: УКМЦ

Головний санітарний лікар України Ігор Кузін заявив, що наразі триває вивчення тривалості імунітету від COVID-19 після вакцинації.

Про це повідомляє видання «Апостроф».

Як зауважив Кузін, Міністерство охорони здоров'я очікує попередні результати, щоб визначитися зі стратегією ревакцинації.

«Вивчення тривалості цього імунітету триває. Коли ми отримаємо хоча б попередні результати від країн, які почали використовувати бустерні дози, то зможемо виробити ту чи іншу стратегію ревакцинації», - заявив він.

Кузін розповів, коли вийде повернутися до докоронавірусного життяПредставник МОЗ розповів, коли можна буде більше не носити маски та повернутися до докарантинного життя.

Кузін додав, що на цей час немає спільного бачення того, який алгоритм ревакцинації необхідно вибрати на наступні періоди.

«Уряди деяких країн розглядають, і вже на серйозному рівні приймають рішення про введення «бустерної дози». Що це таке? Людина отримала дві дози стандартного щеплення і через півроку-рік отримує ще одну додаткову-посилюючу», - підкреслив головний санлікар.

Кузін зазначив, що згідно з даними досліджень, «бустерна доза» дозволяє отримати більш тривалий імунний захист і відповідь.

«Це один зі сценаріїв ревакцинації. Інший сценарій - коли людина отримала базовий курс і через рік повинна повторно отримати аналогічні два щеплення», - додав він.

В Україні можуть послабити карантин: що відомоЯк зауважив головний державний санітарний лікар Ігор Кузін, це питання вирішуватиметься Кабінетом Міністрів.

Нагадаємо, що головний санлікар припустив, чи можна уникнути карантину восени.

Раніше ми повідомляли, що у МОЗ назвали строки формування колективного імунітету від коронавірусу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: