ЄС направить до Литви вертольоти для контролю кордону з Білоруссю

Читать на русском
Європейське агентство охорони кордонів і берегової лінії Frontex направить в Литву гелікоптери та озброєні патрулі для посилення контролю на кордоні з Білорусією через наплив нелегальних мігрантів.
Фото DW

Європейське агентство охорони кордонів і берегової лінії Frontex направить в Литву гелікоптери та озброєні патрулі для посилення контролю на кордоні з Білорусією через наплив нелегальних мігрантів.

Про це написав в Twitter президент Литви Ґітанас Науседа.

За його словами, така домовленість була досягнута під час розмови з главою Frontex Фабріс Леггері, під час якої вони обговорили питання боротьби з нелегальною міграцією. Сторони домовилися, що ЄС направить до Литви гелікоптери, додаткові озброєні патрулі, перекладачів та фахівців по роботі з мігрантами.

Frontex повідомило, що з наступного тижня більш ніж у два рази збільшить масштаби операції на литовсько-білоруському кордоні. Агентство також надасть Литві експертів, які допомагатимуть литовським органам влади збирати дані про нелегальних мігрантів та підтримуватимуть обмін оперативною інформацією.

«Ми готові посилити рівень підтримки і розмістити більше персоналу та обладнання. Ми прискорюємо і підсилюємо те, що вже було заплановано. І в тісній співпраці з литовською владою ми розробляємо операцію по швидкому втручанню в ситуацію на кордоні», – сказав директор Frontex Фабріс Леджері.

Нагадаємо, в Литву направили естонський підрозділ поліції ESTPOL5 для захисту кордону, адже країна готується прийняти кілька тисяч біженців з Білорусі. Підрозділ естонських правоохоронців у складі десяти осіб приступив до роботи в районі міста Друскінінкай. Саме в цьому районі минулого тижня найчастіше фіксували порушення перетину кордону.

Уряд Литви оголосив надзвичайний стан у країні на державному рівні зв'язку з напливом нелегальних мігрантів з території Білорусі. За словами заступника міністра внутрішніх справ Литви Віталія Дмитрієва, мігрантів, які незаконно перетинають кордон Литви з Білоруссю, може бути понад 150 осіб щодня.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: