Китай ввів санкції проти екс-міністра торгівлі США

Читать на русском
Контрсанкціі ввели за лічені дні до запланованого візиту в Китай заступника держсекретаря Венді Шерман.
Ілюстративне фотоУкрінформ

Китай ввів санкції проти кількох приватних осіб і організацій США у відповідь на нещодавні санкції США проти китайських чиновників в Гонконзі.

Про це повідомляє BBC News.

Як йдеться у повідомленні, санкції наклали на колишнього міністра торгівлі США Вільбура Росса, голову Комісії з огляду питань економіки і безпеки у відносинах США і Китаю (USCC), Керолін Бартоломью з неурядової організації Демократичний рада Гонконгу і Софі Річардсон, керівника китайського напрямку правозахисної організації Human Rights Watch.

Водночас, як заявили у міністерстві закордонних справ Китаю, санкції США погано впливають на бізнес-середовище Гонконгу і порушують міжнародне право і базові норми в міжнародних відносинах.

Зазначається, що контрсанкціі ввели за лічені дні до запланованого візиту в Китай заступника держсекретаря Венді Шерман. Її візит буде візитом найвищого рівня з часу початку роботи адміністрації Байдена.

Нагадаємо, що Сполучені Штати вирішили розширити санкції проти Китаю за причетність до порушення прав уйгурів у провінції Синьцзян.

Окрім цього, на початку 2021 року державний секретар Сполучених Штатів Майк Помпео визнав «перевиховання» уйгурів у Китаї геноцидом.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: