Лукашенко вивів «Белоруснефть» з концерну, що потрапив під санкції США

Читать на русском
Олександр Лукашенко вивів виробниче об'єднання Белоруснефть з підпорядкування концерну Белнафтохіму. Останній потрапив до санкційного списку США.
Фото kremlin

Олександр Лукашенко вивів виробниче об'єднання «Белоруснефть» з підпорядкування концерну «Белнафтохіму». Останній потрапив до санкційного списку США.

Відповідний документ опублікований на правовому порталі республіки.

Документ вносить зміни в раніше прийнятий указ «про створення Державного виробничого об'єднання «Белоруснефть».

З документа виключається підпункт 2.5 пункту 2, який визначає, що виробниче об'єднання знаходиться в підпорядкуванні у Білоруського державного концерну з нафти і хімії («Белнефтехим»). Також виключений підпункт, за яким генеральний директор «Белоруснефти» призначається і звільняється з посади головою «Белнефтехима» за погодженням з президентом.

Можливі санкції проти Білорусі: чи зазнає українська економіка значних втратЯк на економіці України позначаться обмеження або повне припинення товарообігу між Україною та Білоруссю у разі запровадження економічних санкцій.

Нагадаємо, США впровадили новий пакет санкцій проти компаній і деяких громадян Білорусі. Вашингтон вніс до списку санкцій шість юридичних та 16 фізичних осіб. Зокрема, під обмеження потрапив білоруський КДБ, внутрішні війська країни, Головне управління по боротьбі з організованою злочинністю і корупцією МВС, УВС Брестського облвиконкому та Центр ізоляції правопорушників на Окрестіна в Мінську.

Раніше сьогодні повідомлялося, що Євросоюз впроваджує четвертий пакет санкцій проти Білорусі. ЄС схвалив рішення заморозити активи 78 осіб та восьми юридичних осіб. Про обіцяні катастрофічні санкції поки що мова не йде.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: