На Гаїті поховали вбитого кілерами президента Моіза

Читать на русском
Біля приватної резиденції, де проходили похорони, зібралися сотні мітингувальників, які звели барикади. Поліція застосувала для розгону мітингу сльозогінний газ
Похорон президента ГаїтіReuters

На Гаїті поховали вбитого групою найманців-кілерів президента країни Жовенеля Моіза. Похорони відбулися на тлі масштабних заворушень, які стрясають державу після розстрілу лідера держави у власній резиденції.

Про це повідомляє АР.

Так, через заворушення довелося на деякий час перервати церемонію похорону. Біля приватної резиденції, де проходили похорони, зібралися сотні мітингувальників, які звели барикади. Поліція застосувала для розгону мітингу сльозогінний газ, в деяких місцях чулися постріли. У підсумку делегації США та ООН покинули церемонію, а самі похорони довелося проводити в прискореному порядку.

Вдова президента Мартін Моіз, яка отримала важкі поранення під час нападу найманців на резиденцію глави держави, звернулася до присутніх. Вона звинуватила в смерті Моіза олігархів і заявила, що Моіза нібито вбили через його бажання поліпшити життя простих людей.

7 липня президент Гаїті Жовенель Моіз був убитий озброєними людьми, які напали на його резиденцію в районі Пелерин в Порт-о-Пренсі. Перед загибеллю його били й катували.

Уряд Гаїті повідомив, що до складу групи найманців, які вбили президента Гаїті Жовенеля Моіза, входили 28 осіб - 26 колумбійських і двоє гаїтянських громадян. 15 з них були виявлені та нейтралізовані.

Пізніше колумбійська поліція встановила, що безпосередній замовник вбивства - колишній співробітник Міністерства юстиції Гаїті Джозеф Фелікс Бадіо.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: