Вбивство президента Гаїті: перша леді виступила із заявою

Читать на русском
Президента Гаїті застрелили при нападі на його резиденцію в ніч на 7 липня, його дружину серйозно поранили, але вона вижила і зараз знаходиться в США.
перша леді Гаїті Мартін МоїзЕспресо

Вперше після вбивства президента Гаїті Жовенеля Моїза його дружина виступила з публічною заявою. При цьому, вона назвала можливі мотиви злочинців.

Про це повідомляє Haiti 24.

Зазначається, що вперше після вбивства чоловіка перша леді Мартін Моїз зробила публічну заяву.

«Найманці вбили президента, інші найманці хочуть погубити його мрію і його бачення країни», - заявила вона.

Затримані вбивці президента Гаїті назвали організатора замаху – NYTЗаарештовані американці гаїтянського походження заявили, що в групі кілерів обидва виконували функції перекладачів і безпосередньо у вбивстві президента вони не брали участь

Згідно з її словами, Жовенеля Моїза вбили за те, що він намагався здійснити ряд проектів в Гаїті, зокрема, організувати референдум і вибори.

Зазначимо, що президент Гаїті Жовенель Моїз був убитий озброєними людьми, які напали на його резиденцію в районі Пелерин в Порт-о-Пренсі. Його дружина потрапила до лікарні з вогнепальними пораненнями.

Нагадаємо, що на Гаїті призначений тимчасовий президент після вбивства голови держави.

Раніше влада Гаїті попросила США ввести війська для захисту ключової інфраструктури після вбивства президента. Однак в США відповіли відмовою.

Пізніше уряд повідомив, що до складу групи найманців, які вбили президента Гаїті Жовенеля Моїзу, входили 28 осіб - 26 колумбійських і двоє гаїтянських громадян. 15 з них було виявлено та нейтралізовано.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: