На Гаїті призначений тимчасовий президент після вбивства голови держави

Читать на русском
Сенат Гаїті призначив свого спікера Жозефа Ламбера тимчасовим президентом країни замість убитого Жовенеля Моїзу.
Жозеф ЛамберФото: H metro

Сенат Гаїті призначив свого спікера Жозефа Ламбера тимчасовим президентом країни замість убитого Жовенеля Моїзу.

Про це йдеться в оприлюдненій резолюції Сенату.

Затримані вбивці президента Гаїті назвали організатора замаху – NYTЗаарештовані американці гаїтянського походження заявили, що в групі кілерів обидва виконували функції перекладачів і безпосередньо у вбивстві президента вони не брали участь

Як повідомляється, Ламбер складе присягу у парламенті. Він буде виконувати функції голови держави до вступу на посаду обраного президента 7 лютого 2022 року.

Зараз країною керує виконуючий обов'язки прем'єр-міністра Клод Жозеф, який після вбивства Моїзу оголосив в країні військовий стан.

Раніше влада Гаїті попросила США ввести війська для захисту ключової інфраструктури після вбивства президента. Однак в США відповіли відмовою.

Нагадаємо, президент Гаїті Жовенель Моїз був убитий озброєними людьми, які напали на його резиденцію в районі Пелерин в Порт-о-Пренсі. Його дружина потрапила до лікарні з вогнепальними пораненнями.

Пізніше уряд повідомив, що до складу групи найманців, які вбили президента Гаїті Жовенеля Моїзу, входили 28 осіб - 26 колумбійських і двоє гаїтянських громадян. 15 з них було виявлено та нейтралізовано.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: