Вбивство президента Гаїті замовив співробітник гаїтянського Мін'юсту – поліція Колумбії

Читать на русском

Замовник вбивства президента Гаїті Жовенеля Моїза - колишній співробітник Міністерства юстиції Гаїті Джозеф Фелікс Бадіо. Це змогла встановити колумбійська поліція.

Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters з посиланням на начальника Національної поліції країни генерала Хорхе Варгаса.

Так, в процесі спільного розслідування Гаїті, Колумбії та Інтерполу вдалося з'ясувати, що Бадіо віддавав накази двом відставним колумбійським військовослужбовцям - Дуберні Кападору і Герману Рівері. Саме їм він наказав ліквідувати Моїза. Наказ колишній чиновник віддав за три дні до того, як група найманців атакувала резиденцію Моїза.

Глава колумбійської поліції не надав подробиць розслідування, а також доказів своєї заяви. Що стосується виконавців, що за словами Влади Гаїті, Кападор був убитий в процесі затримання, а ось Ріверу гаїтянської поліції вдалося схопити.

7 липня президент Гаїті Жовенель Моїз був убитий озброєними людьми, які напали на його резиденцію в районі Пелерин в Порт-о-Пренсі. Перед загибеллю його били й катували.

Уряд Гаїті повідомив, що до складу групи найманців, які вбили президента Гаїті Жовенеля Моїза, входили 28 осіб - 26 колумбійських і двоє гаїтянських громадян. 15 з них були виявлені та нейтралізовані.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: