Влада Гаїті заявила про катування президента перед його вбивством

Читать на русском
Тимчасово виконуючий обов'язки прем'єр-міністра Гаїті Клод Жозеф заявив, що перед смертю президента країни Жовенеля Моїза піддали катуванню.
Фото BBC

Тимчасово виконуючий обов'язки прем'єр-міністра Гаїті Клод Жозеф заявив, що перед смертю президента країни Жовенеля Моїза піддали катуванню.

Про це він розповів у своєму інтерв’ю для ABC News.

«Найманці прийшли в будинок президента, вони катували його і вбили. Ми захопили близько 20 з них. Зараз вони знаходяться під вартою. І ми твердо віримо, що правосуддя буде забезпечено», – заявив тимчасовий прем’єр Гаїті.

Він додав, що, на його переконання, підозрювані, які перебувають під вартою, дійсно причетні до вбивства Моїза, і завдяки їхнім свідченням злочин буде розкрито.

Зазначимо, що президент Гаїті Жовенель Моїз був убитий озброєними людьми, які напали на його резиденцію в районі Пелерин в Порт-о-Пренсі. Його дружина потрапила до лікарні з вогнепальними пораненнями.

Нагадаємо, що на Гаїті призначений тимчасовий президент після вбивства голови держави.

Раніше влада Гаїті попросила США ввести війська для захисту ключової інфраструктури після вбивства президента. Однак в США відповіли відмовою.

Пізніше уряд повідомив, що до складу групи найманців, які вбили президента Гаїті Жовенеля Моїзу, входили 28 осіб - 26 колумбійських і двоє гаїтянських громадян. 15 з них було виявлено та нейтралізовано.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: