Затримані вбивці президента Гаїті назвали організатора замаху – NYT

Читать на русском
Заарештовані американці гаїтянського походження заявили, що в групі кілерів обидва виконували функції перекладачів і безпосередньо у вбивстві президента вони не брали участь
Ілюстративне фотоAP Photo

Затримані в Гаїті за підозрою в причетності до вбивства президента Жовенеля Моіза громадяни США Джеймс Солаж і Жозеф Венсан озвучили подробиці підготовки нападу. Так, вони заявили, що операція з вбивства президента Гаїті готувалася місяць, а організатора вони називали «Майк».

Про це повідомляє американське видання New York Times.

На допиті обох американців гаїтянського Походження виявилося, що в групі кілерів обидва виконували функції перекладачів і безпосередньо у вбивстві президента вони не брали участь. Солаж працював в охороні посольства Канади, чим займався інший громадянин США до участі в нападі на Моіза, поки що невідомо.

Венсан розповів, що організатором замаху був іноземець, якого вони звали «Майком». Він спілкувався з найманцями англійською та іспанською мовами. Венсан додав, що роботу перекладачем він знайшов по оголошенню в Інтернеті.

Нагадаємо, президент Гаїті Жовенель Моіз був убитий озброєними людьми, які напали на його резиденцію в районі Пелерин в Порт-о-Пренсі. При цьому, його дружина була доставлена в лікарню з вогнепальними пораненнями.

Один з міністрів уряду Гаїті заявив, що передбачувані вбивці президента Жовенеля Моіза знаходяться під вартою. Пізніше стало відомо, що під час спецоперації із затримання чотирьох найманців вбили, двох змогли заарештувати.

Пізніше уряд повідомив, що до складу групи найманців, які вбили президента Гаїті Жовенеля Моіза, входили 28 осіб - 26 колумбійських і двоє гаїтянських громадян. 15 з них було виявлено та нейтралізовано.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: