Калюжі хімікатів під Рівним: поліція відкрила кримінальне провадження

Читать на русском
На ґрунті між паями слідчо-оперативна група поліції виявила речовину рожевого кольору на площі 635,8 метрів квадратних.
mvs.gov.ua

Поліція Рівненської області відкрила кримінальне провадження за фактом забруднення земель. Йдеться про рожеві калюжі із невідомою речовиною поблизу міста Рівне.

Про це повідомляє МВС України.

Зазначається, що правоохоронці минулої доби, 23 липня, отримали інформацію про злив речовини невідомого походження в полі поблизу села Колоденка.

На ґрунті між паями, які обслуговує один із агрохолдингів, слідчо-оперативна група поліції виявила речовину рожевого кольору на площі 635,8 метрів квадратних.

При цьому, на місці події також працювали працівники ДСНС України, екологічна та Держспоживслужба. Фахівці відібрали зразки ґрунту для проведення відповідних експертиз.

За фактом забруднення земель речовинами, шкідливими для життя, здоров'я людей або довкілля слідчі внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 239 КК України. Санкція статті передбачає штраф до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або позбавлення права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, що поліція відкрила кримінальне провадження через інцидент на «Рівнеазоті».

Раніше ми повідомляли, що поліція відкрила кримінальну справу за фактом пожежі у будинку для літніх людей в Кривому Розі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: