Українські прикордонники випробували гелікоптери Airbus Н125 над Карпатами

Читать на русском
Українські прикордонники почали літати над Карпатами. Триває гірська підготовка екіпажів, яка поєднується з моніторингом кордону.
dpsu.gov.ua

Українські прикордонники почали літати над Карпатами. Триває гірська підготовка екіпажів, яка поєднується з моніторингом кордону.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

«Тренувальні польоти льотного складу Харківської та Одеської окремих авіаційних ескадрилей Держприкордонслужби проходять у Карпатах. Зі специфікою застосування нових гвинтокрилів Н125 у горах прикордонники знайомляться за наставництва Вільяма Паску, представника заводу-виробника Airbus», – йдеться у повідомленні.

Цього тижня учасники тренувань здійснили повітряний моніторинг кордону з Румунією, а також облетіли найвищу вершину України - гору Говерлу. Наголошують, що саме Airbus Н125 встановив світовий рекорд приземлення та злету. У 2005 році вертоліт приземлився на висоті 8 848 метрів на найвищій вершині земної кулі – горі Еверест.

Вертоліт Н125 вважається найкращим у світі для виконання польотів, зокрема, у гірській місцевості. Він дуже потужний, дуже маневрений та дозволяє виконувати посадки в найскладніших умовах. Наразі прикордонники використовують два гвинтокрили Н125 від французької компанії Airbus Helicopter, які прибули до України у січні 2020 року. Уже найближчим часом з Франції мають надійти нові вертольоти Airbus Н125, які поповнять авіапарк ДПСУ.

«І для цих гвинтокрилих машин уже готові екіпажі, які зможуть ефективно виконувати завдання з повітряного моніторингу кордону, як на рівнинних, так і на гірських ділянках», – додають у повідомленні.

На даний час в Держприкордонслужбі продовжується активна підготовка фахівців, які можуть пілотувати Airbus Н125, а також механіків, здатних забезпечувати належний технічний стан гвинтокрилів.

«До кінця цього року українське прикордонне відомство очікує отримати ще до десяти гелікоптерів Airbus Н125. Планується, що ці машини прибудуть вже з необхідним оптико-електронним обладнанням для моніторингу державного кордону та узбережжя прикордонних водойм», – зазначають прикордонники.

Загалом же ДПСУ має отримати 24 нових вертольоти Airbus Helicopter Н125.

Нагадаємо, українські прикордонники завершили навчання за стандартами НАТО. Підрозділи комендатури швидкого реагування Сумського прикордонного загону та 24 ОМБр ОК «Захід» СВ ЗСУ У Міжнародному центрі миротворчості та безпеки Національної академії сухопутних військ пройшли курс підготовки в рамках навчань JMTG-U (Joint Multinational Training Group-Ukraine, Об’єднаної багатонаціональної групи з підготовки-Україна).

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: