ЕМА розглядає прийняття чотирьох вакцин, серед яких «Супутник V»

Читать на русском
CureVac - німецька розробка, Novavax - американська розробка, Sputnik - російська, Sinovac - китайська.
Європейське агентство лікарських засобівReuters

Європейське агентство лікарських засобів (ЕМА) зараз розглядає чотири вакцини, терміни остаточного прийняття яких не відомі.

Про це сказав на брифінгу 12 травня голова департаменту стратегії біологічних загроз для здоров'я та вакцинації Марко Кавалері, повідомляє «Укрінформ».

«Зараз на розгляді знаходяться 4 вакцини - від CureVac, Novavax, так званий Sputnik і Sinovac. Дані щодо їх надходять постійно, тому ми не можемо дуже швидко прийти до рішення, чи будуть вони авторизовані в ЄС в найближчому майбутньому», - сказав він.

CureVac - німецька розробка, Novavax - американська, Sputnik - російська, Sinovac - китайська.

Росія втягує Україну в кампанію з дискредитації вакцин – МОЗВін закликав українців «бути розумнішими» і більш детально вивчати джерела інформації щодо поширення коронавірусу та вакцинації.

За словами Кавалері, зараз проводяться дослідження, збираються і вивчаються дані, в цілому, питання займе в кращому випадку тижні. А у випадку Sinovac робота взагалі тільки почалася; оцінюється, зокрема, питання, коли препарат може почати поставлятися в ЄС.

Раніше стало відомо, що процес схвалення Європейським союзом російської вакцини від коронавірусу «Супутник V» застопорився і взагалі знаходиться під великим питанням, оскільки вимоги ЄС виявилися набагато вище, ніж очікувала Росія.

Нагадаємо, російська вакцина від коронавірусу «Супутник V» безнадійно запізнилася; вона з'явиться на ринку Євросоюзу занадто пізно, щоб використовуватися, навіть за умови, що вона зможе отримати допуск на використання від Європейського агентства з лікарських засобів (ЕМА).

У Росії не менше, ніж чотири людини померли незабаром після того, як отримали щеплення від коронавірусу вакциною власної розробки РФ «Супутник V». Ще у шести осіб виникли серйозні ускладнення.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: