Довша перерва між дозами Pfizer дає більший імунітет від COVID-19 – дослідження

Читать на русском
Вчені з Великої Британії дійшли висновку, що збільшення інтервалу між дозами Pfizer дає кращу імунну відповідь.
Reuters

Довший проміжок між першою та другою дозами COVID-вакцини Pfizer-BioNTech допомагає організму виробляти більше антитіл, які борються з інфекцією.

Такого висновку дійшла група вчених з Великої Британії, пише ВВС.

Дослідники вважають, що під час поширення штаму Дельта, оптимальним інтервалом між щепленнями вакциною Pfizer є 8 тижнів.

Науковці виявили, що короткі та довгі інтервали між щепленням препаратом Pfizer загалом викликали сильну імунну відповідь.

Комбінування вакцин від COVID-19: наскільки це безпечно і чи роблять таке в УкраїніКілька досліджень довели, що змішувати вакцини від коронавірусу безпечно. Крім того, у людини виробляється більше антитіл.

Проте під час 3-тижневого інтервалу між щепленнями першою і другою дозою організм генерував менше нейтралізуючих антитіл, які можуть зупинити поширення вірусу, ніж під час 10-тижневого проміжку.

Більш тривалий проміжок між вакцинацією призвів до зменшення Т-клітин загалом, але більшої частки допоміжних Т-клітин які, на думку дослідників, підтримують імунну пам'ять.

Під час дослідження науковці проаналізували імунні відповіді 503 співробітників Національної служби здоров'я Великої Британії, які отримали два щеплення з різною періодичністю в кінці 2020 і на початку 2021 року.

Раніше у ЗМІ писали, що Pfizer заявить про необхідність третьої дози вакцини.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: