МОЗ почало перевірку через зіпсовану вакцину Pfizer на Харківщині

Читать на русском
МОЗ перевіряє наявність порушення холодового ланцюга при транспортуванні майже 10 тис. доз вакцини Pfizer у Харківській області.
фото REUTERS

Міністерство охорони здоров'я перевіряє наявність порушення холодового ланцюга при транспортуванні майже 10 тис. доз вакцини Pfizer у Харківській області.

Про це повідомив заступник міністра охорони здоров'я України Олександр Комаріда у четвер, 15 липня, передає УНН.

Які країни запровадили обов'язкову вакцинацію від коронавірусуОбов'язкову вакцинацію від коронавірусу для деяких категорій громадян ввели у Франції, Італії, Росії, Греції, Латвії та інших країнах.

«Зараз перевіряється порушення холодового ланцюга. У разі, якщо порушення підтвердять, вакцина буде утилізована», - заявив Комаріда.

За його словами, зараз всі дози вакцини було повернуто до ДП «Укрмедпостач», вона знаходиться на карантині. Рішення про подальше використання буде ухвалено після комісійної перевірки МОЗ. Завершити її хочуть до кінця цього тижня.

«Ми очікуємо остаточного підтвердження, а винні особи понесуть відповідальність, хто саме буде відповідати - буде залежати від етапу логістики, на якому було порушення», - зазначив заступник міністра.

Збитки державному бюджету будуть залежати від кількості утилізованих вакцин, додали в МОЗ.

Нагадаємо, 15 липня стало відомо, що у Харківській області через порушення при транспортуванні вакцини Comirnaty/Pfizer було зіпсовано 9360 доз.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: