ВАКС не призначив експертизу у справі про заволодіння землею

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і відмовив у задоволенні клопотання адвоката обвинуваченого про призначення судово-почеркознавчої експертизи.
Вищий антикорупційний судфото: «Слово і діло»

Вищий антикорупційний суд відмовився призначити почеркознавчу експертизу у кримінальному провадженні про заволодіння понад 13 га землі в селі Гатне Києво-Святошинського району Київської області.

Таке рішення 19 липня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

«У задоволенні клопотання захисника Гардецького О.С. про призначення судово-почеркознавчої експертизи – відмовити», – йдеться в рішенні.

Досудовим розслідуванням встановлено, що службові особи НААН та її структурних підрозділів, радник президії НААН від Служби безпеки України, ГУ Держземагентства в Київській області, у період з вересня 2013 року по вересень 2014 року умисно, з корисливих мотивів, шляхом зловживання службовою особою своїм службовим становищем, вчинили заволодіння 138 земельними ділянками (загальна площа 13,2564 га), розміщеними на території Гатненської сільської ради Києво-Святошинського району Київської області. За даними САП, вказані землі були сформовані внаслідок вилучення 15,12 га особливо цінної землі ДП ДГ «Чабани», а їх ринкова вартість на момент переходу у приватну власність становила 42,55 млн грн.

Крім того, як додали у САП, вказані особи також мали намір заволодіти ще 6 земельними ділянками загальною площею 0,581 га, ринкова вартість яких на момент формування становила 1,43 млн грн.

Серед обвинувачених шестеро службових осіб НААН та її структурних підрозділів, двоє – колишні посадові особи ГУ Держземагентства у Київській області та один – співробітник СБУ.

За даними «Слово і Діло», йдеться про експрезидента НААН Василя Петриченка; віцепрезидента академії Ануш Балян; керівника дослідного господарства «Чабани» Олександра Іщука; директора Інституту землеробства Віктора Камінського; наукового співробітника Інституту землеробства Івана Шевченка; академіка НААН Світлану Ковтун; колишнього заступника начальника ГУ Держземагентства у Київській області Станіслава Губіна; начальника управління державного земельного кадастру цього ГУ Романа Кучера та працівника СБУ Віталія Оборського.

Нагадаємо, НАБУ завершило розслідувати справу про заволодіння землею. Раніше Балян залишилася без обов'язків, а Оборському їх продовжили.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: