НАБУ завершило розслідувати справу про заволодіння землею

Читать на русском
Антикорупційні правоохоронні органи завершили слідство у справі про заволодіння землею, яка була у державній власності.

Національне антикорупційне бюро завершило розслідування кримінального провадження за підозрою віце-президента Національної академії аграрних наук Ануш Балян, екс-президента НААН Василя Петриченка, співробітника Служби безпеки України Віталія Оборського та інших у заволодінні землею під Києвом у Гатному.

Про це йдеться в ухвалі Солом'янського районного суду міста Києва від 8 серпня, повідомляє «Слово і Діло».

В рішенні вказується, що 31 липня прокурор САП Анастасія Андронова надала доручення детективу НАБУ в порядку статті 290 Кримінального процесуального кодексу України, а саме відкрити матеріали розслідування стороні захисту та, відповідно, завершити розслідування.

Як відомо, НАБУ і САП підозрюють Петриченка і Оборського в організації заволодіння 13,25 га і замаху на заволодіння ще 0,58 га землі під Києвом. На думку слідства, у 2013 році у екс-президента НААН і співробітника СБУ виник умисел щодо заволодіння цією землею. Як вважають правоохоронці, Петриченко і Оборський склали план і залучили до нього інших осіб. Зокрема, вони долучили до плану таких осіб: керівника дослідного господарства «Чабани» Олександра Іщука; директора Інституту землеробства НААН Віктора Камінського; колишнього начальника управління державного земельного кадастру Головного управління Держземагентства в Київській області Романа Кучера; співробітника Інституту землеробства Івана Шевченка; колишнього заступника начальника ГУ Держземагенства у Київській області Станіслава Губіна та академіка НААН Світлану Ковтун. Всім їм повідомлено про підозру. Згідно цього плану, земля, яка належала державному підприємству «Дослідне господарство «Чабани», має бути вилучена на підставі листа від СБУ.

Нагадаємо, екс-президенту НААН повернули закордонні паспорти. Також суд продовжив обов'язки віце-президента НААН. Раніше суд дозволив працівнику СБУ Оборському залишати Київ.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: