Земельна справа: працівнику СБУ продовжили обов'язки

Читать на русском
Антикорупційний суд задовольнив прохання прокурора про продовження запобіжного заходу підозрюваному у справі.

Суд продовжив до 10 лютого дію обов'язків співробітника Служби безпеки України Віталія Оборського, якого Національне антикорупційне бюро та Спеціалізована антикорупційна прокуратура підозрюють у співорганізації заволодіння землею під Києвом у Гатному.

Таке рішення 10 грудня ухвалив Вищий антикорупційний суд, повідомляє «Слово і Діло».

Прокурор САП Анастасія Андронова просила суд продовжити дію обов'язків Оборського, оскільки хоч досудове слідство завершене, але ризики перешкоджання слідству не зменшилися і продовжують існувати. Вивчивши клопотання, суддя його задовольнив. Так, він до 12 жовтня продовжив дію наступних обов'язків: прибувати за кожною вимогою; повідомляти про зміну свого місця проживання та роботи; утримуватися від спілкування зі свідками та підозрюваними, а також здати на зберігання закордонні паспорти.

Як відомо, НАБУ і САП підозрюють експрезидента НААН Василя Петриченка і Оборського в організації заволодіння 13,25 га і замаху на заволодіння ще 0,58 га землі під Києвом. На думку слідства, у 2013 році у екс-президента НААН і співробітника СБУ виник умисел щодо заволодіння цією землею. Як вважають правоохоронці, Петриченко і Оборський склали план і залучили до нього інших осіб.

Зокрема, вони долучили до плану таких осіб: керівника дослідного господарства «Чабани» Олександра Іщука; директора Інституту землеробства НААН Віктора Камінського; колишнього начальника управління державного земельного кадастру Головного управління Держземагентства в Київській області Романа Кучера; співробітника Інституту землеробства Івана Шевченка; колишнього заступника начальника ГУ Держземагенства у Київській області Станіслава Губіна та академіка НААН Світлану Ковтун. Всім їм повідомлено про підозру. Згідно цього плану, земля, яка належала державному підприємству «Дослідне господарство «Чабани», має бути вилучена на підставі листа від СБУ.

Нагадаємо, НАБУ завершило розслідувати справу про заволодіння землею. Раніше суд відмовив захисту в повторній експертизі в цій справі.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: