Судно Sky Moon: апеляція ВАКС розгляне скаргу на вирок іноземцю-хабарнику

Читать на русском
Апеляційна палата закінчила підготовку до розгляду скарги на обвинувальний вирок громадянину Молдову, якого обвинувачують у хабарництві.
апеляційна палата Вищого антикорупційного судуфото: «Слово і діло»

Апеляційна палата закінчила підготовку до розгляду скарги на вирок громадянину Молдови Сергію Неруху, якого Вищий антикорупційний суд визнав винним у наданні хабара військовому прокурору Південного регіону України за зняття арешту з судна Sky Moon.

Про це йдеться в ухвалі АП ВАКС від 9 липня, повідомляє «Слово і діло».

«Закінчити підготовку до апеляційного розгляду за апеляційною скаргою захисників обвинуваченого (Сергія Неруха – ред) - адвокатів Замковенка Миколи Івановича та Замковенка Олега Миколайовича на вирок Вищого антикорупційного суду від 12 травня», – йдеться в рішенні.

Також судді призначили апеляційний розгляд на 17 серпня о 14:00.

Нагадаємо, 2 грудня 2016 року Україна заарештувала судно Sky Moon, яке займалося незаконними перевезеннями в окупований Крим. Пізніше корабель конфіскували на користь держави.

Водночас 29 грудня 2016 року обвинувачений Нерух у своїх інтересах та в інтересах компанії нерезидента України, співвласником якої він є, хотів зняти арешт із судна Sky Moon, затриманого під час проведення військовою прокуратурою Південного регіону України розслідування. Також Нерух хотів зняти арешт і з вантажу – товарної партії технічної соди у кількості 3005,2 тони, з метою уникнення можливості конфіскації коштовного рухомого майна. Під час зустрічі, що відбувалась під контролем правоохоронних органів, Нерух надав військовому прокурору Південного регіону неправомірну вигоду в сумі 75 тисяч доларів за зняття арешту з майна.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: