Верховний суд залишив без змін вирок експрокурору ГПУ

Читать на русском
Верховний суд розглянув і залишив без змін обвинувальний вирок колишньому працівнику Генпрокуратури, який за гроші хотів потрапити до НАБУ.
Олександр Матюшко

Верховний суд залишив без змін вирок колишньому прокурору Генеральної прокуратури України Олександру Матюшку, якого засудили до двох років позбавлення волі за спробу підкупу члена конкурсної комісії Національного антикорупційного бюро.

Таке рішення 7 липня ухвалив Касаційний кримінальний суд, повідомили «Слово і діло» в Спеціалізованій антикорупційної прокуратурі.

Як відомо, Вищий антикорупційний суд призначив Матюшку два роки позбавлення волі за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 369 Кримінального кодексу України. Пізніше 11 січня апеляційна палата ВАКС залишила цей вирок без змін. На час оголошення вироку стосовно засудженого Матюшка діяв запобіжний захід у вигляді 33 тисяч гривень застави. Наразі місцеперебування його не встановлено, а тому Матюшко у розшуку.

Нагадаємо, 17 лютого 2016 року детективи НАБУ спільно з прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали Матюшка. За версією слідства, експрокурор ГПУ хотів за 10 тисяч доларів підкупити члена конкурсної комісії в НАБУ за ухвалення позитивного рішення щодо працевлаштування його на керівну посаду в бюро.

У квітні 2016 року справу скерували до суду. Проте за понад 3 роки Голосіївський районний суд міста Києва так і не ухвалив вирок у справі. Пізніше провадження передали до Вищого антикорупційного суду, де його почали розглядати спочатку.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: