Скасування вироку Верховним судом: апеляція ВАКС знову розгляне справу депутата

Читать на русском
Апеляційна палата призначила повторний розгляд скарг на обвинувальний вирок обласному депутату, якого обвинувачують у хабарництві.
апеляційна палата Вищого антикорупційного судуфото: «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду повторно розгляне скарги на вирок депутату Київської обласної ради Олександру Мефодію, якого ВАКС визнав винним у зловживанні впливом.

Про це йдеться в ухвалі АП ВАКС від 25 червня, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, 15 червня 2020 року колегія суддів ВАКС визнала Мефодія винним у зловживанні впливом поєднано з вимаганням неправомірної вигоди (частина 3 статті 369-2 Кримінального кодексу України). Йому призначили покарання у вигляді позбавлення волі строком у 5 років із частковою конфіскацією майна, а саме автомобілю Opel Astra. Але апеляційна палата ВАКС зменшила вирок до 2,5 років позбавлення волі. Однак депутат утік і його оголосили в розшук.

Водночас Верховний суд частково задовольнив скаргу адвоката Мефодія і скасував обвинувальний вирок, призначивши повторний розгляд скарг в апеляційній палаті ВАКС. Тож АП ВАКС повторно відкрила провадження за скаргами на вирок депутату і встановила до 15 липня строк на подачу заперечень.

Нагадаємо, за версією слідства, депутат за 5 тисяч доларів обіцяв приватному підприємцю, використовуючи своє службове становище, вплинути на співробітників правоохоронних органів у здійсненні підприємницької діяльності, що стосується заготівлі деревообробної продукції. Його викрили під час одержання грошей.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: