Апеляція ВАКС засудила експосадовця, якого раніше виправдала

Читать на русском
Апеляційна палата після рішення Верховного суду вирішила засудити колишнього очільника райдержадміністрації на Одещині.
апеляційна палата Вищого антикорупційного судуфото: «Слово і діло»

Апеляційна палата Вищого антикорупційного суду визнала винним колишнього голову Захарівської районної державної адміністрації в Одеській області Дмитра Франчука у видачі собі надбавки.

Таке рішення 19 липня ухвалила колегія суддів АП ВАКС, повідомляє «Слово і діло».

Як відомо, Франчука визнали винним і засудили до 3 років позбавлення волі за те, що виписав собі надбавки на загальну суму понад 65 тисяч гривень. Щоправда апеляційна палата ВАКС скасувала цей вирок і взагалі закрила кримінальне провадження.

Однак САП оскаржила це рішення до Верховного суду і 30 вересня 2020 року він скасував закриття провадження. Також Касаційний кримінальний суд призначив повторний розгляд скарги в АП ВАКС. Під час повторного розгляду скарги апеляційна палата вирішила визнати винним Франчука, але пом'якшила йому вирок: з трьох років позбавлення волі до двох років обмеження волі.

Нагадаємо, слідство встановило, що обвинувачений Франчук підготував та самостійно підписав листа на ім'я колишнього голови Одеської обласної державної адміністрації Михеїла Саакашвілі для отримання погодження на встановлення йому надбавки за інтенсивність праці і виконання особливо важливої роботи.

У подальшому, щоб приховати свої злочині намірі, Франчук нібито усно звернувся до заступника голови Одеської ОДА з проханням поставити «проміжну» резолюцію в зазначеному листі. У САП вказали, що хоч лист і був підписаний заступником Одеської ОДА, його не відмітили як вхідний документ та не направили на розгляд голові.

Таким чином, за версією слідства, обвинувачений усвідомлюючи, що надбавки не погоджені у встановленому законному порядку, підписав розпорядження, якими назначив собі надбавки в розмірі 695% від посадового окладу.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: