Чиновник отримав 3 роки за премію самому собі

Читать на русском
Чиновник, який зловживаючи своїм службовим становищем, безпідставно виписав собі надбавку на понад 65 тисяч гривень, засудили до 3 років ув'язнення.

Колишнього голову Захарівської райадміністрації в Одеській області, який, зловживаючи своїм службовим становищем, безпідставно виписав собі надбавку на понад 65 тисяч гривень, засудили до 3 років ув'язнення.

Як пише «Слово і Діло», такий вирок виніс Київський райсуд Одеси 18 березня, повідомляє прес-служба Спеціалізованої прокуратури.

САП передала справу про брехню в декларації поліцейського до ДБРДержбюро розслідувань проводитиме слідство у справі про брехню в декларації столичного поліцейського.

Слідство встановило, що обвинувачений самостійно назначив собі надбавки в розмірі 695% від посадового окладу на загальну суму понад 65 тисяч гривень.

Чиновник підготував і підписав лист щодо погодження надбавки «за інтенсивність праці» до на той час голови Одеської обладміністрації Міхеіла Саакашвілі.

Але, щоб приховати свої злочинні наміри, він усно попросив заступника голови Одеської ОДА поставити «проміжну» резолюцію в зазначеному листі.

Відзначається, що згаданий лист не відмітили як вхідний документ та не направили на розгляд голові ОДА.

«Суд визнав колишнього голову Захарівської райдержадміністрації винним у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 191 (привласнення майна) КК України, та засудив до 3 років позбавлення волі з позбавленням права займати посади в органах державної влади та місцевого самоврядування строком на 3 роки», - йдеться в повідомленні.

Крім того, суд задовольнив позов Захарівської РДА про стягнення з обвинуваченого 65 403,4 гривені на користь позивача.

Як повідомляє місцеве видання «Думская», йдеться про екс-очільника Захарівської РДА Дмитра Франчука.

Раніше в САП розповіли подробиці справи щодо посадових осіб НААН.

Також у НАБУ відповіли на звинувачення САП.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: