США просили Україну не критикувати угоду щодо «Північного потоку-2» – Politico

Читать на русском
Джерела з адміністрації Байдена повідомили, що США просили Україну не критикувати угоду щодо Північного потоку-2.
Вікіпедія

Адміністрація президента США закликала українську владу утриматися від критики угоди з Німеччиною щодо «Північного потоку-2».

Американська сторона попередила, що публічні виступи проти угоди можуть завдати шкоди відносинам.

Про це повідомляє Politico з посиланням на джерела.

Офіційні особи США дали зрозуміти, що відмовилися від зупинки «Північного потоку-2», і тепер щосили намагаються стримати завдані збитки, уклавши грандіозну угоду з Німеччиною.

«Північний потік-2»: як просувається будівництво газопроводу і яка позиція країнПівнічний потік-2 можуть добудувати до кінця 2021 року. Останні новини та позиції країн – на інфографіці.

За словами джерел, офіційні особи США вказали, що публічний виступ проти майбутньої угоди може завдати шкоди двостороннім відносинам між Вашингтоном і Києвом.

Офіційні особи також закликали українців не обговорювати з Конгресом потенційні плани США і Німеччини.

Високопоставлений чиновник адміністрації оскаржив це повідомлення, зазначивши, що ситуація більш складна, ніж це, але відмовився поділитися більш детальною інформацією про переговори офіційних осіб США зі своїми українськими колегами.

Джерело, близьке до президента України Володимира Зеленського, заявило, що позиція Києва полягає в тому, що санкції США можуть зупинити завершення проєкту, якщо тільки адміністрація Байдена буде використовувати їх на етапах будівництва та сертифікації.

Нагадаємо, за даними Bloomberg від 20 липня, США і Німеччина досягли домовленостей щодо російського газопроводу «Північний потік-2».

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: