В Офісі президента пояснили необхідність законів про нацопір і збільшення ЗСУ

Читать на русском
Створення системи національного опору дозволить уникнути повторення подій 2014 року, коли українська армія виявилася не готова до війни
Ілюстративне фотоВідкрите джерело

Схвалення Верховною Радою закону президента Володимира Зеленського «Про основи національного опору» разом зі змінами до закону «Про чисельність Збройних сил України» дозволить дуже швидко підвищити обороноздатність України.

Про це заявив Офіс президента.

Створення системи національного опору дозволить уникнути повторення подій 2014 року, коли українська армія виявилася не готова до війни. Закон передбачає розвиток територіальної оборони та опору, впровадження системи підготовки громадян України до участі в Національному опорі, залучення всього населення до протидії агресору, а також підготовка цієї протидії.

Як змінювалися чисельність ЗСУ та витрати на оборону з 2013 рокуЯк змінювалася чисельність ЗСУ останні 9 років і скільки грошей витрачали на оборону – на інфографіці.

Територіальна оборона працюватиме по всій території України, а опір - на тимчасово окупованій території. Крім того, підготовка нацспротиву є вагомим внеском у національно-патріотичне виховання українців.

Що стосується збільшення чисельності ЗСУ, то українська армія зросте на 11 тисяч осіб, 10 тис.з яких складе національний опір, і тисячу - війська спецназу.

Нагадаємо, Верховна рада на засіданні в п'ятницю, 16 липня, прийняла в другому читанні два президентські законопроєкти – про чисельність армії та національний опір.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: