Чисельність ЗСУ збільшиться: нардепи схвалили закон Зеленського

Читать на русском
Рада у п'ятницю, 16 липня, схвалила у другому читанні законопроєкти про чисельність армії і національний спротив.
prm.ua

Верховна рада на засіданні у п'ятницю, 16 липня, ухвалила у другому читанні два президентських законопроєкти - про чисельність армії і національний спротив.

Так, сьогодні депутати 312 голосами схвалили збільшення чисельності Збройних сил на 11 тисяч осіб до 261 тисячі. З них військовослужбовці - 215 тисяч.

Як змінювалися чисельність ЗСУ та витрати на оборону з 2013 рокуЯк змінювалася чисельність ЗСУ останні 9 років і скільки грошей витрачали на оборону – на інфографіці.

Також депутати 313 голосами підтримали законопроєкт про національний спротив, яким створюється територіальна оборона.

Згідно із законопроєктом, національний спротив є складовою частиною комплексної оборони держави, що включає в себе комплекс заходів для максимально широкого залучення громадян України до забезпечення військової безпеки, суверенітету і територіальної цілісності країни, стримування і відсічі агресії.

При цьому, загальне керівництво національним опором здійснює верховний головнокомандувач Збройних сил - президент України.

Складовими національного спротиву є територіальна оборона, рух опору і підготовка громадян України до національного спротиву.

Законопроєкт передбачає, що в рамках системи ТО можна також створювати добровольчі формування територіальних громад, яким дозволено використовувати власну мисливську зброю.

Сили ТО повинні діяти за територіально-зональним принципом, поза районами, де ведуться бойові дії. Однак за рішенням головнокомандувача ЗСУ їх можна залучати до виконання завдань за межами своєї зони ТО для нарощування сил і засобів для стабілізації ситуації у відповідних зонах.

Введення руху опору буде здійснюватися з настанням особливого періоду на тимчасово окупованій території України.

Нагадаємо, ці два законопроєкти ухвалили за основу наприкінці червня цього року.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: