Підкуп голови Фонду держмайна: ВАКС не затвердив угоду з обвинуваченим

Читать на русском
Антикорупційний суд розглянув і відмовив у затвердженні угоди про визнання винуватості, укладеної між прокурором і обвинуваченим.

Вищий антикорупційний суд не затвердив угоду про визнання винуватості, укладену між прокурором САП та адвокатом Миколою Топорковим, якого обвинувачують у спробі підкупу голови Фонду державного майна Дмитра Сенниченка.

Таке рішення 8 липня ухвалила колегія суддів ВАКС, повідомляє прес-служба суду.

«Колегія суддів дійшла до висновку, що угода про визнання винуватості не відповідає інтересам суспільства, а умови угоди суперечать вимогам Кримінального процесуального кодексу України», – інформує ВАКС.

Як стверджують у прес-службі суду, цією угодою було узгоджено покарання у вигляді 5 років позбавлення волі, але зі звільненням на іспитовий строк. У ВАКС додали, що факти визнання вини та щирого каяття обвинуваченого Топоркова не знайшли свого підтвердження, як і не встановлено обставин співпраці обвинуваченого зі слідством. А тому угода не відповідає інтересам суспільства, оскільки вона спрямована винятково на задоволення приватного інтересу обвинуваченого щодо пом'якшення покарання.

Як відомо, спочатку суд обрав Топоркову запобіжний захід у вигляді 16 млн грн застави з обов'язками. Пізніше апеляційна палата ВАКС зменшила цю суму до 3,3 млн грн. Заставу внесли і на нього поклали обов'язки. Нещодавно Топоркову продовжили дію обов'язків.

Нагадаємо, 9 липня НАБУ спільно зі САП викрили особу на спробі підкупу голови Фонду держмайна. За версією слідства, вказані кошти особа пропонувала посадовцю за призначення на посади керівників двох державних підприємств наперед визначених осіб, а також за продовження дії договору, укладеного між одним із цих держпідприємств та комерційною компанією.

У НАБУ уточнили, що з цим $800 тис. $200 тис. було заплановано надати за пролонгацію дії договору між приватним підприємством та одним із акціонерних товариств із часткою державної власності, що перебуває у віданні ФДМУ, а ще $600 тис. – за призначення на посади керівників двох держпідприємств.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: