Затримано експрокурора ГПУ, який хотів купити посаду в НАБУ

Читать на русском
Детективи НАБУ затримали експрокурора ГПУ Олександра Матюшка, засудженого до двох років в'язниці за спробу дати 10 тис. доларів в обмін на посаду в НАБУ.
фото САП

Детективи НАБУ затримали експрокурора ГПУ Олександра Матюшка, засудженого до двох років в'язниці за спробу дати 10 тис. доларів в обмін на керівну посаду в НАБУ.

Про це повідомила пресслужба НАБУ у понеділок, 12 липня.

Верховний суд залишив без змін вирок експрокурору ГПУВерховний суд розглянув і залишив без змін обвинувальний вирок колишньому працівнику Генпрокуратури, який за гроші хотів потрапити до НАБУ.

Як відомо, Матюшко був в розшуку, оскільки ухилявся від відбування покарання.

Сьогодні його затримали детективи. Зараз він у СІЗО, вирішується питання доставки засудженого до виправної колонії, уточнили в НАБУ.

Як відомо, Вищий антикорупційний суд призначив Матюшку два роки позбавлення волі за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 369 Кримінального кодексу України. Пізніше 11 січня апеляційна палата ВАКС залишила цей вирок без змін. На час оголошення вироку стосовно засудженого Матюшка діяв запобіжний захід у вигляді 33 тисяч гривень застави.

Нагадаємо, 17 лютого 2016 року детективи НАБУ спільно з прокурорами Спеціалізованої антикорупційної прокуратури затримали Матюшка. За версією слідства, експрокурор ГПУ хотів за 10 тисяч доларів підкупити члена конкурсної комісії в НАБУ за ухвалення позитивного рішення щодо працевлаштування його на керівну посаду в бюро.

У квітні 2016 року справу скерували до суду. Проте за понад 3 роки Голосіївський районний суд міста Києва так і не ухвалив вирок у справі. Пізніше провадження передали до Вищого антикорупційного суду, де його почали розглядати спочатку.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: