За транзит газу Україна отримує 2 млрд доларів щорічно – президент

Читать на русском
Україна за транзит російського газу через свою територію отримує 2 млрд доларів щорічно, заявив Зеленський і розповів, на що витрачають ці гроші.
Володимир Зеленськийскрін з відео

Україна за транзит російського газу через свою територію отримує 2 млрд доларів щорічно. Ці гроші витрачають, зокрема, на армію і на розвиток енергетичної інфраструктури.

Про це президент України Володимир Зеленський повідомив під час пресконференції в рамках форуму «Україна 30. Гуманітарна політика» у вівторок, 13 липня.

«Північний потік-2»: як просувається будівництво газопроводу і яка позиція країнПівнічний потік-2 можуть добудувати до кінця 2021 року. Останні новини та позиції країн – на інфографіці.

«Для нас це не просто слова - енергетична безпека. Ми отримуємо за транзит 2 млрд доларів щорічно. Якщо ми говоримо про «зелений курс» України, куди ми йдемо - це про зменшення видобутку і користування газом, зменшення теплової генерації. Де ми беремо на все це гроші? Два мільярди - частину цих грошей ми витрачаємо і на інфраструктуру, і на нашу армію, і на зміну енергетичної інфраструктури України. Звідки брати ці гроші?», - сказав він.

Зеленський уточнив, що Україні потрібно «орієнтовно 10-15 років гарантій забезпеченості стабільним газопостачанням для населення, оскільки обсягів видобутку українського газу недостатньо».

Також президент наголосив на важливості ціни на газ.

«У нас є річний пакет, він менше ніж 8 грн для людей. А що буде, якщо не буде транзиту газу або буде можливість отримувати газ з Європи - то за якою ціною? Хто буде компенсувати це?», - додав Зеленський.

Нагадаємо, напередодні Зеленський обговорив запуск «Північного потоку-2» з канцлером Німеччини Ангелою Меркель. Президент України також заявив про його небезпеку.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: