У Миколаєві суд скасував регіональний статус російської мови

Читать на русском
Миколаївський окружний адміністративний суд скасував регіональний статус російської мови у Миколаєві.
Тарас Креміньfacebook.com/govuamova

Миколаївський окружний адміністративний суд скасував регіональний статус російської мови у Миколаєві. Мерія не встигла переглянути своє рішення.

Про це повідомив мовний омбудсмен Тарас Кремінь в Facebook у вівторок, 13 липня.

В яких регіонах і коли через суд скасували статус російської мовиУ яких областях і коли суд скасував статус російської мови як регіональної – на інфографіці.

За його словами, суд визнав недійсним і скасував рішення міської ради Миколаєва про надання російській мові статусу регіональної. Місцеві депутати повинні були переглянути рішення протягом 6 місяців з дня набуття чинності мовного закону.

«Сподіваюся, що найближчим часом депутати затвердять міську програму розвитку української мови як державної, запрацюють безкоштовні курси з вивчення української мови, а також буде призначений профільний заступник міського голови з питань мовної політики», - зазначив Кремінь.

При цьому він додав, що на сьогодні досі чинними залишаються рішення про регіональний статус мов Дніпропетровської і Луганської обласної ради, а також в окремих громадах Одеської та Закарпатської областей.

Нагадаємо, раніше суд скасував регіональний статус російської мови у Харкові.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: