Конфлікт у «Голосі»: Клименко розповіла про процедуру звільнення голови фракції

Читать на русском
У Голосі пояснили, чому звільнення з посади керівника фракції Ярослава Железняка було законним, незважаючи на відсутність 14 голосів серед депутатів.
Юлія Клименкоfacebook.com/Klymenko.me

Частина фракції «Голос» наполягає, що звільнення з посади керівника фракції Ярослава Железняка було законним, незважаючи на те, що голосів «за» було не 14, а 11.

Про це написала нардеп від «Голосу» Юлія Клименко у Facebook у вівторок, 13 липня.

Як працює в парламенті фракція «Голос»Як фракція Голос працює в парламенті – кількість поданих законопроєктів, виконаних обіцянок.

«Він (Железняк - ред.) звільнений абсолютно законно більшістю голосів фракції відповідно до внутрішнього Положення про фракцію, яке НЕ передбачає звільнення голови фракції 14 голосами (скрін витягу з положення додаю), а отже він звільняється простою більшістю голосів = 11 голосів. Така ідея була закладена з початку створення і затвердження положення фракції: призначення і недовіра голові фракції = 14 голосів, всі інші дії = 11 голосів», - написала вона.

За словами Клименко, голова фракції, якого хочуть звільнити більшість депутатів фракції, просто втрачає легітимність і не може представляти інтереси і керувати фракцією.

Крім того, «голова будь-якої парламентської фракції є формальним представником групи депутатів і має такі ж права як і всі депутати, ні більше ні менше. Фракція може відкликати його в будь-який момент», додала нардеп.

Нагадаємо, внутрішня опозиція фракції «Голос» напередодні на своєму засіданні проголосувала за відставку з посади керівника фракції Ярослава Железняка. Тимчасово виконувати обов'язки голови фракції буде «кіборг» Роман Костенко, заступник керівника фракції. За таке рішення проголосували 11 народних депутатів.

У той же час сам Железняк заявив, що це рішення не вважається прийнятим, оскільки потрібно 14 голосів.

Як відомо, внутрішній конфлікт у «Голосі», який пізніше став публічним, триває ще з весни. 10 нардепів звинуватили партійне керівництво в узурпації влади, співпраці зі «Слугою народу» за спиною у однопартійців, нецільовому використанні коштів та купівлі ботів у мережі.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: