Розкол у «Голосі»: Кіра Рудик розповіла про конфлікт усередині фракції

Читать на русском
Розкол у Голосі. Кіра Рудик розповіла про конфлікт всередині фракції та чи можлива зміна керівництва політичної сили.
Фото з відкритих джерел.

Голова партії «Голос» Кіра Рудик прокоментувала конфлікт усередині фракції. За її словами, вона не втратила підтримку однопартійців, а питання партійних витрат винесуть на окремі слухання.

«Те, що зараз відбувається – це проблема росту. Коли я була головою компанії, я це вже бачила, тому я достатньо спокійно до цього ставлюся. Коли компанія швидко росте, всередині відбуваються певні потрясіння», - розповіла РБК-Україна політик.

Розтрата партійних коштів: який законопроєкт розсварив «Голос»Голови фракцій зареєстрували в Раді законопроєкт №5253, який забороняє НАЗК виявляти фіктивні фінансові операції та надані за заниженими або завищеними цінами послуги. Чому цей документ став причиною конфлікту в Голосі та як експерт оцінює проєкт закону.

Рудик уточнила, що на нещодавньому з'їзді «Голосу» отримала майже 90% підтримки партійців.

«З приводу ініціатив щодо заміни керівництва партії. Я цього не боюсь. На минулому з'їзді у кінці січня ми вже виносили питання довіри голові партії, з ініціативи тих самих депутатів. Були делегати з 21 осередку і я отримала, здається, майже 90% підтримки», - уточнила голова партії.

Рудик додала, що «Голос» є найбільш ефективною фракцією у Верховній раді і партією, яка виконала 36% своїх обіцянок.

Нагадаємо, минулого тижня внутрішній конфлікт у «Голосі» став публічним. Навпіл розділилися думки нардепів щодо вектору розвитку партії. 10 нардепів звинуватили партійне керівництво в узурпації влади, співпраці зі «Слугою народу» за спиною в однопартійців, нецільовому використанні коштів та купівлі ботів у мережі.

Вони вимагають переобрання керівництва партії, звинувачуючи Кіру Рудик та Ярослава Железняка у підкилимних домовленостях з керівною партією. Зокрема, нардепи розчаровані участю керівництва «Голосу» в реєстрації законопроєкту №5253, який, на їхню думку, обмежить можливості Національного агентства із запобігання корупції.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: