Розкол у «Голосі»: депутати фракції виступили із заявою

Читать на русском
Розкол у Голосі .10 з 20 народних депутатів парламентської фракції Голос виступили із заявою, у якій розкритикували дії очільників політсили.
Фото з відкритих джерел.

Частина народних депутатів від «Голосу» оприлюднили спільну заяву. Текст документа опублікувала у Facebook Соломія Бобровська.

«Кажуть, що ми скоро перестанемо бути частиною «Голосу». А нам здається, що «Голос» перестав бути собою. Цінності, які ми декларували під час парламентських виборів, зараз діаметральні до дій керівництва партії. Ми, 10 народних депутатів «Голосу», не можемо закривати очі та ігнорувати те, що керівництво партії відійшло від демократичних та антиолігархічних принципів», – йдеться в заяві.

Рудик заявила, що «Голос» виконав 36% програми: насправді втричі меншеПартія Голос виконала 12 відсотків передвиборчої програми, а не 36, як заявила Кіра Рудик.

Підписанти запевнили, що обурені порушенням принципів внутрішньопартійної демократії та прозорості з боку керівництва партії, яке одноосібно ухвалює рішення про витрати та не бажає оприлюднювати звіти про витрачені партійні кошти.

Тому народні депутати вимагають провести з’їзд і переобрати керівництво партії.

Заяву, підписали Олександра Устінова, Соломія Бобровська, Ольга Стефанишина, Володимир Цабаль, Юлія Клименко, Андрій Шараськін, Наталія Піпа, Ярослав Юрчишин, Галина Васильченко, Роман Лозинський. Загалом 10 осіб — тобто половина фракції.

Раніше в «Голосі» заявили, що винесли попередження шістьом нардепам фракції, і пояснили, що це повʼязано із голосуванням у парламенті.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: