Арахамія розповів, чому на засідання фракції СН викликали міністра фінансів

Читать на русском
На засідання фракції Слуга народу 12 липня викликали голову Мінфіну Сергія Марченка для обговорення ресурсного законопроєкту 5600.
Давид Арахаміяфото СН

На засідання фракції «Слуга народу» сьогодні, 12 липня, викликали представників Кабінету міністрів України для обговорення «ресурсного» законопроєкту №5600.

Про це це повідомив глава фракції Давид Арахамія, передає пресслужба СН.

«Ресурсний» законопроєкт Кабміну: які податки хочуть підвищити в УкраїніВ Україні може зрости екологічний податок, а також ставки акцизного податку на алкоголь. Детальніше про законопроєкт – на інфографіці.

«Ми викликали на фракцію першого віцепрем'єр-міністра України, міністра економіки України Олексія Любченка та міністра фінансів Сергія Марченка. Всі розуміють, що ця законодавча ініціатива є дискусійною в суспільстві, а отже і серед депутатів як представників суспільства», - сказав Арахамія.

Він нагадав, що законопроєкт №5600 про забезпечення збалансованості бюджетних надходжень ініціював уряд.

За словами Арахамії, представники Кабміну повинні роз'яснити членам фракції всі нововведення, передбачені цим законопроєктом. Це потрібно для формування спільної позиції фракції перед голосуванням в залі.

Нагадаємо, 1 липня Рада 264 голосами підтримала у першому читанні законопроект №5600 «Про внесення змін до Податкового кодексу України та деяких законодавчих актів України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень».

Представляючи «ресурсний» законопроєкт в Раді, міністр фінансів Сергій Марченко запевнив, що зміни до Податкового кодексу не позначаться на пересічних громадянах і малому бізнесі, який справно платить податки.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ У GOOGLE NEWS

та стежте за останніми новинами та аналітикою від «Слово і діло»
Поділитися: