Гетманцев пояснив причини появи «ресурсного законопроєкту» №5600

Читать на русском
Законопроєкт спрямований в першу чергу не на підвищення податків, а на ліквідацію податкових прогалин і неправомірно одержуваних податкових пільг
Данило ГетманцевLIGA.net

Уряд України розробив законопроєкт №5600, який передбачає внесення низки змін до Податкового кодексу. Даний документ покликаний не підняти податки, а прибрати неправомірні пільги та податкові прогалини.

Про це розповів Данило Гетманцев, голова Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики в інтерв'ю «Укрінформу».

Законопроєкт №5600 також пропонує підвищити податок на нерухомість при продажу трьох і більше квартир, підняти податки для власників елітних машин, підняти екологічний податок і підвищити акциз на сигарети та алкогольні напої. Однак, за словами Гетманцева, даний документ повинен врегулювати питання усунення прогалин в оподаткуванні, ніж значно підвищити податки.

Крім того, законопроєкт дозволить переглянути та ліквідувати пільгові норми, що дозволяли деяким галузям відраховувати менше коштів до бюджету.

«Ресурсний» законопроєкт Кабміну: які податки хочуть підвищити в УкраїніВ Україні може зрости екологічний податок, а також ставки акцизного податку на алкоголь. Детальніше про законопроєкт – на інфографіці.

«В цілому законопроєкт - про рівність оподаткування. Але навколо проєкту вже нагородили безліч «страшилок» і міфів», - зазначив Гетманцев.

Він пояснив як приклад одну з норм законопроєкту, що регулює ставку податку на поставлений дохід. За його словами, Кабінет Міністрів запропонував ввести такий податок насамперед для сільськогосподарських земель.

Станом на сьогодні аграріями в Україні обробляються 8 млн гектарів земель, за отриманий прибуток з яких до бюджету надходить тільки єдиний податок. Законопроєкт №5600 має змінити цю ситуацію.

Гетманцев зазначив, що законопроєкт потребує доопрацювань і він сам планує внести кілька правок до другого читання у Верховній Раді.

Нагадаємо, парламент має намір підвищити податки для українців - 1 липня нардепи підтримали за основу законопроєкт Кабінету Міністрів №5600.

Закон вносить зміни до Податкового кодексу в частині ставок оподаткування, визначених в абсолютних значеннях, з урахуванням індексів споживчих цін, індексів цін виробників промислової продукції з акцизного податку, екологічного податку та рентної плати.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: