Таліби заявили, що контролюють 85% території Афганістану. Уряд заперечує

Читать на русском
Офіційні особи уряду Афганістану спростовують заяву талібів. Всі великі міста як і раніше під урядовим контролем
ТалібанВідкрите джерело

Радикальний афганський рух «Талібан» заявив, що взяв під контроль 85% території Афганістану. Водночас уряд Афганістану заперечує це.

Про це повідомляє інформаційне агентство Reuters.

Один з офіційних осіб «Талібану», Шахабуддін Делавар, заявив, що рух контролює 85% території країни.

«Ви та вся світова спільнота, ймовірно, нещодавно дізналися, що 85% території Афганістану перейшло під контроль», - заявив він.

Водночас офіційні особи уряду Афганістану спростовують заяву талібів. Всі великі міста як і раніше під урядовим контролем. Один з найбільш відомих командирів антиталібських сил Мохаммад Ісмаїл Хан, відомий як Гератський лев, заявив, що до нього готові приєднатися сотні озброєних мирних з провінцій гір, Бадгіс, Німроз, Фарах, Гільменд і Кандагар. Ці люди готові закрити проломи у фронті, які утворилися після виведення іноземних військ.

Нагадаємо, між бойовиками «Талібану» і поліцією Афганістану сталося зіткнення. В результаті четверо правоохоронців загинули, а двоє були поранені.

Додамо, Афганістан зіткнувся з масштабним наступом бойовиків терористичної організації «Талібан» у більшості своїх провінцій. Наступ талібів почався на тлі виведення американського військового контингенту з території Афганістану. Бойовики наступають у 28 з 34 провінцій Афганістану, а в останні тижні таліби почали нападати й на інші території.

Під час сутичок між членами «Талібану» і силовиками в Афганістані загинули щонайменше 46 талібів, ще 25 отримали поранення.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: