Урядові сили в Афганістані ліквідували майже півсотні талібів

Читать на русском
Під час зіткнень між членами Талібану та силовиками в Афганістані загинуло щонайменше 46 талібів, ще 25 отримали поранення.
Укрінформ

Під час зіткнень між членами Талібану та силовиками в Афганістані загинуло щонайменше 46 талібів, ще 25 отримали поранення.

Про це пише Сіньхуа.

Збройне протистояння розгорнулося в суботу у північній провінції Тахар, коли афганські військові завдали удару по конвою Талібану та скупченню бойовиків.

За даними афганської сторони, серед загиблих було восьмеро керівників Талібану. Було також знищено два автомобілі бойовиків та кілька одиниць зброї й боєприпасів.

«Протягом останніх тижнів на півночі Афганістану тривають напружені бої, у результаті яких Талібан взяв під контроль кілька районів», – додають у виданні.

Також зазначали, що тисячі місцевих жителів перемістили зі своїх домівок через конфлікт між урядовими військами та терористичним угрупованням «Талібан» за місто Кундуз. Бойовики вже захопили райони навколо міста.

Нагадаємо, Афганістан зіткнувся з масштабним наступом бойовиків терористичної організації «Талібан» у більшості своїх провінцій. Наступ талібів розпочався на тлі виведення американського військового контингенту з території Афганістану. Бойовики наступають у 28 із 34 провінцій Афганістану, а останніми тижнями таліби почали нападати і на інші території.

Виведення військ США з Афганістану завершене вже на більш ніж 50%, при цьому майже 13 тисяч одиниць військового майна було передано управлінню тилового забезпечення Міністерства оборони США для знищення.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: