Уряд Афганістану здатний встояти після виведення військ США – Байден

Читать на русском
Уряд Афганістану володіє достатніми можливостями, щоб встояти після виведення військового контингенту США.
Фото DW

Уряд Афганістану володіє достатніми можливостями, щоб встояти після виведення військового контингенту США.

Про це заявив президент США Джо Байден.

«Я думаю, що у них є можливості, щоб утримати уряд», - сказав він.

Байден зазначив, що владі Афганістану чекають переговорів з представниками радикального руху «Талібан». Президент США спростував повідомлення ЗМІ про те, що виведення американського військового контингенту з Афганістану буде завершено найближчими днями.

Зазначимо, що 2 червня військові Сполучених Штатів і НАТО покинули військову авіабазу Баграм. Вона була центром війни з бойовиками протягом 20 років.

Нагадаємо, президент США Джо Байден пообіцяв стійке партнерство і підтримку керівництву Афганістану. Однак він не змінив думки про те, що виведення військ США з Афганістану є неминучим. Держсекретар США Ентоні Блінкен зазначив, що затяжна присутність США допомогла б Афганістану, але побоюється, що через це війна там може затягнутися.

Афганістан зіткнувся з масштабним наступом бойовиків терористичної організації «Талібан» у більшості своїх провінцій. Наступ талібів розпочався на тлі виведення американського військового контингенту з території Афганістану. Бойовики наступають у 28 із 34 провінцій Афганістану, а останніми тижнями таліби почали нападати і на інші території.

Під час зіткнень між членами Талібану та силовиками в Афганістані загинуло щонайменше 46 талібів, ще 25 отримали поранення.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: