Уряд Гаїті вимагає від США ввести війська – The Guardian

Читать на русском
Допомога армії США потрібна уряду Гаїті для охорони ключових вузлів інфраструктури в містах країни
На вулицях Гаїті - заворушення після загибелі президентаAFP 2021

Уряд Гаїті зажадав від Сполучених Штатів направити війська для захисту ключових точок інфраструктури держави після того, як президент Жовенель Моіз загинув від рук групи найманців.

Про це заявив 9 липня міністр уряду Гаїті Матіас П'єр, повідомляє The Guardian.

Офіційні особи Гаїті заявили, що запросили військову підтримку армії США для захисту порту, аеропорту, бензозаправних станцій та іншої ключової інфраструктури. У Державному департаменті заявили, що не можуть підтвердити існування такого запиту, проте Білий дім заявив окремо, що США відправлять на Гаїті співробітників федеральних правоохоронних органів.

У Гаїті немає своїх збройних сил, як таких - вони були розформовані після інтервенції іноземних держав в 1994 році. У країні є озброєна Національна поліція, берегова охорона, з 2017 року країна почала відновлювати збройні сили, куди передбачалося набрати близько 500 осіб.

Нагадаємо, президент Гаїті Жовенель Моіз був убитий озброєними людьми, які напали на його резиденцію в районі Пелерин в Порт-о-Пренсі. При цьому, його дружина була доставлена в лікарню з вогнепальними пораненнями.

Один з міністрів уряду Гаїті заявив, що ймовірні вбивці президента Жовенеля Моіза знаходяться під вартою. Пізніше стало відомо, що під час спецоперації із затримання чотирьох найманців вбили, двох змогли заарештувати.

Пізніше уряд повідомив, що до складу групи найманців, які вбили президента Гаїті Жовенеля Моіза, входили 28 осіб - 26 колумбійських і двоє гаїтянських громадян. 15 з них було виявлено та нейтралізовано.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: