На Гаїті заарештували понад два десятка підозрюваних у підготовці до перевороту

Читать на русском
Гаїтянські правоохоронці заарештували 23 людини, яких звинувачують у підготовці державного перевороту, захоплення влади та замаху на президента Гаїті Жовенеля Моїза.
Фото з відкритих джерел

Гаїтянські правоохоронці заарештували 23 людини, яких звинувачують у підготовці державного перевороту, захоплення влади та замаху на президента Гаїті Жовенеля Моїза.

Про це повідомляє BBC.

У Білорусі може статися військовий переворот – радник ТихановськоїОлександр Лукашенко може бути відсторонений від влади внаслідок військового або номенклатурного перевороту.

Зазначається, що до числа затриманих увійшов навіть суддя Верховного суду острівної країни.

Також повідомляється, що президент країни публічно оголосив, що заколотники готували замах на його вбивство.

«Я дякую главі служби безпеки мого палацу. Метою цих людей був замах на моє життя. Цей план був відвернений», - сказав Моїз.

Видання зазначає, що нині Гаїті знаходиться в політичній кризі - влада і опозиція сперечаються про те, скільки чинний президент може залишатися при владі.

Моїз наполягає, що за конституцією його повноваження закінчуються через рік, 7 лютого 2022 року. Опозиція вважає, що вони закінчуються роком раніше, в неділю 7 лютого 2021 року.

Нагадаємо, 1 лютого військові захопили владу у М’янмі та затримали президента країни, а також лауреатку Нобелівської премії миру Аун Сан Су Чжі. Заколотники оголосили в країні надзвичайний стан та пообіцяли влаштувати нові парламентські вибори через рік.

Також ми писали, що у Туреччині після чотирьох років судових розглядів засудили близько 120 військовослужбовців, які підозрюються у причетності до спроби державного перевороту у 2016 році.

Отримуйте оперативно найважливіші новини та аналітику від «Слово і діло» в вашому VIBER-месенджері.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ПІДПИСУЙТЕСЬ НА НАШ YOUTUBE КАНАЛ

та дивіться першими нові відео від «Слово і діло»
Поділитися: