Україна зробила багато для вступу в НАТО і хоче почути терміни – Кулеба

Читать на русском
Міністр більш ніж упевнений, що на питання вступу України в НАТО впливає Росія - хоча, здавалося б, у неї немає в цих відносинах права голосу
Дмитро КулебаВідкрите джерело

Україна зробила дуже багато для євроатлантичної інтеграції. Тому Україна бажає почути точні терміни вступу країни до НАТО.

Про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба під час інтерв'ю в центрі східноєвропейських досліджень у Вільнюсі 8 липня, повідомив «Кореспондент».

«Ми хочемо почути чесну відповідь... Ми розуміємо, що членство в НАТО - це не дата в календарі, яку можна виділити червоним. Але ми зробили вже достатньо, щоб заслужити наступного кроку в нашій євроатлантичній інтеграції», - підкреслив він.

Кулеба нагадав, що Україна вже провела необхідні реформи у сфері оборони та безпеки, необхідні для відповідності стандартам НАТО. Реформи йтимуть і надалі. При цьому міністр більш ніж упевнений, що на питання вступу України в НАТО впливає Росія.

Жорстка риторика: чим Зеленський дорікає західним партнерамВолодимир Зеленський почав дорікати західним партнерам за недостатню підтримку України. Особливо президенту не подобається відсутність конкретики щодо членства в НАТО.

«З одного боку, ми чуємо заяви, що Росія не має права голосу у відносинах між Україною і НАТО, але водночас ми чуємо за зачиненими дверима і при вимкнених мікрофонах, що це не найкращий час для євроатлантичної інтеграції України, оскільки «ми повинні враховувати Росію». Так функціонує політика, і ми розуміємо це. Наша позиція проста: ми всі реалісти, і якщо Росія є причиною, не кажіть нам, що це через нестачу реформ», - заявив міністр.

Нагадаємо, 7 липня президент Володимир Зеленський заявив про те, що Україна хоче отримати вичерпний перелік реформ, виконання яких дозволить перейти до наступного етапу інтеграції з НАТО.

У відповідь на це спецпредставник генсека НАТО Джеймс Аппатурай заявив, що ніякого переліку конкретних реформ для України немає і бути не може.

Регулярную подборку актуальной проверенной информации от «Слово и дело» читайте в телеграм-канале Pics&Maps

ЧИТАЙТЕ у TELEGRAM

найважливіше від «Слово і діло»
Поділитися: